Ludopedagògia i educació social

La segona branca és la Ludopedagògica. En un espai privilegiat oferim tallers i cursos en contacte amb la natura i el mon rural orientat a totes les edats i sobretot a tots els col·lectius. Des de conèixer llavors i plantes fins a tallers al aire liure de teatre, història o idiome.

Descripció del concepte ludopadagogico Mas Branca i Espais Oberts

En una societat cada vegada més tecnològica, globalitzada i lluny de la natura, a més de comptar en ocasions amb un entorn social desestructurat, es fa difícil trobar un ambient positiu per a l’aprenentatge. Per això és important donar als joves eines per adaptar-se a les necessitats del Segle XXI, com l’automotivació, la independència i l’autosuggestió i estar personalment equilibrat i ser capaç de plantejar solucions.

Gran part de la societat futura haurà crescut en un entorn urbà i aliè a la natura, per tant una sensibilització relacionada amb el medi ambient i la sostenibilitat és urgent. Per el desenvolupament personal s’afavoreixen enllaços amb la natura. Cada vegada és més comú que els nens i joves passin menys temps a l’aire lliure. L’exercici físic no és únicament saludable per el cos i la ment, si no que també afavoreix els processos cognitius d’aprenentatge. L’esport ens ajuda tant a evitar o calmar depressions com a trobar l’equilibri emocional o aprendre a jugar en equip. Les repercussions socials de la gestió emocional son evidents a qualsevol aprenentatge. Ja a l’antiguitat els filòsofs reconeixien l’efecte positiu que tenien per el desenvolupament dels pensaments els passeigs a l’aire lliure.

El nostre treball pedagògic es concentra, per tot això, en aspecte lúdics al aire lliure. Oferim diverses tardes a la setmana una espai obert per participar i assaborir. Es desenvolupen activitats connectant amb el mon rural, del teatre i de la kultura popular. Volem abrirnos al Barri de Rocafonda.

A Mataró no hi ha prous ofertes per a joves fora de context religiós o d’activitats d’oci que cal pagar. Molts joves del barri de Rocafonda a més a més es veuen exclosos d’alternatives com extra escolars, colònies, escoles d’idiomes o altres activitats no gratuïtes per la situació econòmica familiar. Contactar amb altres joves, tallers i espais autogestionats els hi pot obrir horitzons i afavorir un positiu pron`sotic social.

Es treballa tant individualment com en grup, l’entorn natural ofereix coneixements i pràctiques. Les estacions de l’any ofereixen multitud de temes, materials i descobriments. Al experimentar amb diferents materials, eines, cura de plantes, animals, etc… en un entorn natural s’estimula i s’afavoreix el desenvolupament emocional i l’equilibri personal.

Es planifiquen i organitzen tallers amb assemblees . Tant els treballs individuals com en grups estan supervisats per el nostre equip professional.

Som una frontissa entre la vida rural i l’urbana. La ubicació del projecte es defineix con rurban que fusiona els avantatges de la vida i treball en el camp amb la proximitat de la ciutat.

En 15 minuts s’arriba caminant des del Barri de Rocafonda, l’exercici físic acompanya els treballs pedagògics; l’equilibri emocional; l’esport ajuda enfront de les depressions i amb l’esforç d’arribar ja arriben despert…
Estamos convencidos de que cooperar con otras entidades hace posible construir un mercado de trabajo más digno y libre de explotación para tod@s. por eso hacemos red: federada Ass.Coop. Trabell ateneu maresme, AV Rocafonda

Queremos trabajar con otras cooperativas, asociaciones y entidades interesadas en la economía social i solidaria; estamos abiertos a todo el mundo para participar en proyectos comunes (huerto común, cenas populares) y empujar proyectos sociales (beca de formación profesional), a compartir un espacio privilegiado rural con personas y colectivos afines y a democratizar los procesos de memoria para descubrir y escribir la historia de la gente normal por y para la gente normal.

Activitats

  • Tours guiats per l’horta de producció amb degustació
  • Tallers de formació agrocultural
  • Espais oberts, tallers i activitats d’horta, cuina i historia en un entorn de flora i fauna maresmenc

Informació e incripció

603 785 526
claudia.honefeld@masbranca.cat